Onze 10 stappen

Samen met jouw lokale Aankoopmakelaar!

 

contact-makelaar

Direct contact met
verkopende makelaar

De aankoopmakelaar zal direct, na uw officiële opdracht en overleg met u, contact opnemen met de verkoper, of zijn of haar makelaar. Dit om te voorkomen dat een ander er met de woning vandoor gaat.

 

Tweede bezichtiging
mét aankoopmakelaar

Als u een woning op het oog heeft en deze al een keer heeft bezichtigd en eventueel van plan bent deze woning aan te kopen, pas dan komt de aankoopmakelaar in beeld. In overleg met u en de verkopende makelaar wordt er een afspraak gemaakt voor de tweede bezichtiging. De aankoopmakelaar gaat met u mee naar deze bezichtiging en zal u tijdens én na de bezichtiging informeren over de (technische) staat van de woning, de eventuele verborgen gebreken en de reële marktwaarde van de woning.

tweede-bezichtinging

 

onderhandlingen

De aankoopmakelaar
voert de onderhandelingen

De aankoopmakelaar voert namens u op professionele wijze de onderhandelingen en hij/zij weet vaak al binnen een paar dagen waar de prijs op uit zal komen. De aankoopmakelaar weet deze scherpe prijs te achterhalen, dankzij zijn/haar jarenlange ervaring en expertise.

 

Een bouwkundige keurder
beoordeeld de woning

De aankoopmakelaar gaat samen met u het huis bouwkundig inspecteren. Hoe is de bouwkundige staat van de woning, welke mogelijke gebreken kunt u verwachten én op welke termijn? Eventueel kan tegen meerprijs een volledige bouwkundige keuring door een lokale bouwkundig keurder geregeld worden.

bouwkundige-keuring

 

taxateur

Taxatie door een
lokale taxateur

Uw eigen aankoopmakelaar is betrokken als uw persoonlijke adviseur voor de aankoop van uw woning. Hij/zij mag om deze reden geen taxatierapport opstellen voor de financieringsaanvraag van de woning. Dit taxatierapport dient opgesteld te worden door een onafhankelijke taxateur.

Uw aankoopmakelaar kan u als geen ander adviseren omtrent een goede, onafhankelijke taxateur, die voor u tegen een gunstig tarief, een taxatierapport opmaakt voor de financieringsaanvraag.

De kosten van een taxatierapport zijn niet inbegrepen in het pakket. Uw aankoopmakelaar helpt u graag verder.

 

Koopovereenkomst
en controle

Na het opstellen van de koopovereenkomst controleert uw aankoopmakelaar voor u het koopcontract op de “kleine lettertjes” en zorgt er voor dat de juiste (ontbindende) voorwaarden worden opgenomen. Tevens neemt de aankoopmakelaar het contract in zijn geheel met u door, alvorens u uw handtekening zet. U wilt er immers zeker van zijn dat u niet in de problemen komt als de financiering onverhoopt niet rond komt.

koopovereenkomst

 

hypotheekadvies

Financiering en
hypotheekadvies

U wordt niet alleen bij de aankoop begeleidt, er is bovendien ook een mogelijkheid om van een onafhankelijke en erkende hypotheekadviseur een geheel vrijblijvend hypotheekadvies te krijgen. Deze hypotheekadviseur kan u een concurrerend voorstel aanbieden. Uw aankoopmakelaar helpt u graag verder.

 

Eindinspectie samen
met aankoopmakelaar

De dag voor de notariële levering maakt u samen met uw aankoopmakelaar en de verkopers een afspraak om de woning te inspecteren. Deze inspectie vindt plaats om te kijken of dat de woning conform afspraak wordt opgeleverd. Uw aankoopmakelaar weet precies waar hij/zij op moet letten en zal gedurende deze inspectie van de woning u met raad en daad bijstaan.

koopovereenkomst

 

begeleiding

Begeleiding tot
notaris

De tarieven die notarissen mogen vragen zijn vrij. Het is dan ook van belang dat u een notaris kiest die goede kwaliteit levert tegen een scherp tarief. Uw aankoopmakelaar kan u adviseren over een goede en betaalbare notaris in uw omgeving. Dat kan u al snel enkele honderden euro’s besparen.

 

Notariële
levering

Na de woninginspectie gaat u naar de notaris voor de ondertekening van de notariële akte van levering (koopakte). Uw aankoopmakelaar zal deze leveringsakte als ook de nota van afrekening controleren en waar nodig in overleg met u (laten) bijstellen. De akte wordt dan door u, in aanwezigheid van uw aankoopmakelaar, de notaris en de verkopende partij ondertekend. Na het tekenen van de akte ontvangt u van de verkopende partij de sleutels van uw nieuwe woning.

levering